Szeretem az antiklerikális megnyilvánulásokat. Ösztönzően hatnak rám, hogy a mondanivalójuk ellenkezőjét bebizonyítsam. Tehát, most Guadeloupe-i Szűzanyáról kellene írnom. Bevallom, nagyon sok gondolat megfogalmazódott bennem a témával kapcsolatban, amit később ki is fejtek. De a mostani blog-bejegyzésem egy  másik ,számomra hálás témáról szól, ami - bátran mondom -  a KERESZTÉNYSÉG EGYIK LEGNAGYOBB SZENZÁCIÓJA, a FELTÁMADÁS tárgyi bizonyítéka...  a Torinói- lepel.

4,36 méter hosszú és  1,10 méter széles. Vastagsága 0,34 mm, Megközelítőleg 2 kg . Anyaga halszálka-mintás szőtt lenvászon. A torinói Szent János székesegyházban őrzik. Egy anatómiailag tökéletes,  férfi  testének negatív képe látható a vásznon, akit megkínoztak, testét megkorbácsolták, fejére tövisből készült koszorút helyeztek, kezeit és lábait szegekkel szúrták át. A lepel felületén,valamint a szövetekben vér nyomait találták. 

Természetesen, mint minden bizonyíték, amely valamit hivatott bizonyítani, heves viták tárgyává válik. Hogy miért? Igyekszem megvilágítani!

 

„57Amikor már estére járt az idő, jött egy József nevű jómódú arimateai ember, aki maga is Jézus tanítványa volt. 58Bement Pilátushoz, és elkérte Jézus testét. Pilátus elrendelte, hogy adják ki neki. 59József levette a testet, tiszta gyolcsba göngyölte, 60s sziklába vájt új sírboltjába helyezte. A sír bejáratához nagy követ hengerített, és elment. 61Mária Magdolna és a másik Mária ott maradtak, leültek a sírral szemben. 62Másnap, a készület napjának elmúltával a főpapok és az írástudók egybegyűltek Pilátusnál és 63figyelmeztették: "Uram, emlékszünk rá, hogy az a csaló még életében azt állította: Harmadnapra feltámadok. 64Rendeld hát el, hogy harmadnapig őrizzék a sírt, nehogy odamenjenek tanítványai és ellopják, aztán híreszteljék a nép között: Feltámadt a halálból. Ez utóbbi csalás rosszabb lenne az előbbinél." 65"Legyen őrségetek - válaszolta Pilátus -, menjetek, őrizzétek, ahogy csak tudjátok!" 66Erre elmentek, lepecsételték a követ, és őrséget állítottak a sírhoz.

                                                                                                                                                                                                                  Mt  27, 57-66

1A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Észrevette, hogy a követ elmozdították a sírtól. 2Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit kedvelt Jézus, és hírül adta nekik: "Elvitték az Urat a sírból, s nem tudni, hova tették." 3Péter és a másik tanítvány elindult és a sírhoz sietett. 4Mind a ketten futottak. De a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. 5Benézett, s látta a gyolcsot, de nem ment be.

                                                                                                                Jn 20, 1-5

 

Folyt. köv.

Szerző: Mucurka  2011.05.02. 22:37 Szólj hozzá!

Címkék: hit lepel

A bejegyzés trackback címe:

https://ergosum07.blog.hu/api/trackback/id/tr52873001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
websas.hu
süti beállítások módosítása
counter