Santo Subito, kiáltotta a tömeg a Szent Péter –téren II. János Pál pápa temetése napján. Soha nem felejtem el azt a pillanatot. Az őskeresztények levélben nyilatkoztak a püspök felé, (Santo subito) ha az elhunyt hitben és szentségben tért meg teremtőjéhez. Azonnal Szent! Nagy volt az elhatározás, hogy a barátaimmal együtt autóba szállunk és Rómáig meg sem állunk. Ott akartunk lenni a halála előtti napokban a Téren a fiatalok ezreivel együtt, de az egyetemi vizsgák ezt nem tették lehetővé. A templomban virasztottunk. Ő általa elrendelt ünnepnapon, Isteni irgalmasság vasárnapján tért meg a Jóistenhez, és ezen az ünnepen avatták boldoggá. Deo Gratias!

1996-ban láttam Őt először Győrben.  11 éves voltam. Soha nem felejtem el azt a napot, az eső esett indulásunkor, mikor odaértünk még akkor is. Megérkezett Ő és az esőnek még csak nyoma sem volt. Santo Subito, gondoltam volna magamban, ha akkor már ismerem ezt a kifejezést. De gyermek fejjel tudtam, hogy két lábon járó szent Ő. Majd hét évvel később , 2003. július 9-én Rómában láttam Őt ismét. A Szent Pál teremben a pápai audiencián több ezres tömeg gyűlt össze. Megszólalt a terem orgonája ott megérkezett Ő, ismét a szentet láttam benne, mint kisgyerekként, de már nem két lábon járt, hanem úgy tolták, az idős, beteg pápát. Megrendítő volt a látvány. Szem nem maradt szárazon abban a 2 percben. 

Az Ő élete példanélküli volt. Ahogy szerette az embert, az emberiséget, bátran mondom, ez a szeretet az Istentől volt. Ahogy ellenségeket békített ki, falakat bontott le, határokat nyitott meg, az felejthetetlen az emberiség történetében.  Halála előtti napokban, szenvedései pillanatában is példát adott , a fiatalok iránt érzett szeretetével, és azzal, ahogy szenvedett. 

Az a rengeteg boldog és szent, akiket általa tisztelhetünk  a mai nap a Jóistennek nagyon szép hálaéneket zengenek.

https://www.youtube.com/watch?v=_b3VzYEvHVI

 

Szerző: Mucurka  2011.05.01. 11:15 3 komment

Címkék: vallás lélek hit

A bejegyzés trackback címe:

https://ergosum07.blog.hu/api/trackback/id/tr82868750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2011.05.01. 19:46:24

Tisztelt Cikkíró!

Az ön által magasztosított pápa nem ítélte el kellőképpen a gyermekgyalázó beosztottjait, ellenben minden erejével harcolt az óvszerek használata ellen, ami nem csak gusztustalan túlszaporodást eredményezett Afrikában és Dél-Amerikában, de az AIDS-esek számát is drasztikusan megemelte. Ortodox nézetei semmiben nem különböztek a középkori pápák felfogásától, és egy kificamodott vallásideológiának hírdetőjeként visszautasította egyháza elavult dogmáinak átértékelését, megtagadta az egyházán belül a nők egyenrangúságát, és habár püspökei, papjai többsége homoszexuális, mégis a nyilvánosság előtt támadta/bírálta a homoszexualitást.

De ideírnék egy jellemző példát a pápa egyenességér: II. János-Pál első Itálián kívüli útja, 1979-ben, a Guadalupei relikviához vezetett, és ünnepélyes beszédeivel továbbfokozta a szerinte kétségtelen isteni beavatkozás hirdetését. Majd, 1990-ben visszatért Mexikóvárosba, ahol boldoggá avatta Juan Diegót, utána: 2002. december 20-án kanonizálta Juan Diego csodáját, miáltal érvényesítette annak hitelességét, holott jól tudta, hogy hamisítványról van szó.

Tehát, ha én valamiről tudom, hogy az hamisítvány, akkor nem fogok hazudni, még akkor sem, ha Jézuskáról, istenkéről, meg a szűz Máriáról van szó. A pápát nem zavarta a félrevezető, népbutító hazudozás …

Világunk a pápák, papok, rabbik, mullahok, általánosan vallás-herék, vallás-fanatikusok nélkül gazdagabb, élhetőbb és sokkal elviselhetőbb lenne.
Tisztelettel katolnai

Mucurka 2011.05.01. 20:10:19

Köszönöm a hozzászólását, és a Jóisten áldásos kegyelmét kérem az életére! Szép estét: Mucurka

Ismerlek 2011.05.02. 23:05:50

Könnyű hitetlennek lenni.... a legkönnyebb út. Ha valakinek ennyi ideje van ócsárolni mások emlékét, azt nagyon tudom sajnálni.

„Totus Tuus ego sum, et omnia mea tua sunt.“

A 20-21. század legszeretetreméltóbb embere! Erről nem lehet vita!

Kedves Mucurka! Csak így tovább! A hited erős nem rendit meg még a Népszabadság sem!:)
websas.hu
süti beállítások módosítása
counter