A legnagyobb dilemmámat jelenpillanatban az okozza, hogy írjak-e köszöntöt, legyen-e sajátos arculata, rám jellemző stílusa a blognak? Valamiféle program, a miheztartás végett... Vagy csak írjam, ami jön, kivülről - belülről... Majd meglátjuk. Már harmadszorra törlöm ki ezt a pársoros bekezdést, de sebaj, meglesz, még ma MEGLESZ!

Hát jó! Írjunk a pesszimizmusról. Amikor a pohár félig üres. A szakemberek úgy vélik, hogy pesszimizmusról akkor beszélünk, amikor valaminek a rossz oldalát látjuk, csupa negatívumát, és ez nem javul, hanem csak rosszabb lesz. Arra a hitre való hajlam, hogy az élet értéktelen vagy ártalmas és hogy ez a világ a lehetséges világok legrosszabbika. Arthur Schopenhauer filozófiája fejezi ki ezt a legtökéletesebben. Schopenhauer azt mondja, hogy a föld az emberiség siralomvölgye, ahol a boldogság elérése nem más, mint egy koldusnak álma.Valljuk be, nem sok realitást engedélyez.

Cselekvéseink nem szabadok: az ember először megismer és azután akar, nem először akar és azután megismer. Azt mondja, mivel cselekvéseink nem szabadok, teljesen felesleges etikai törvényeket felállítani. Nem vagyok hivatott arra, hogy Schopenhauer filozófiájának rendszerét vesézgessem, kis hal vagyok a nagy óceánban,őszintén...  soha nem rajongtam Schopenhauer iránt. Na de vissza a pesszimizmushoz. Magyar vagyok, feltehetően genetikailag kódolva van bennem a pesszimizmus. A legújabb kutatások szerint, az ember szervezetében található egy úgynevezett neuropeptid Y molekula. NPY (a következőkben a rövidítését fogom használni.) Az NPY molekula szintje határozza meg azt, hogy félig üresnek , avagy félig telinek látom a poharat. Ha a szint magas akkor derűlátó vagyok, ha viszont alacsonyabb, akkor borús minden,  Hmm. Az emberi test apróságai, milyen nagy dolgokra képesek. Bárcsak jobban, odafigyeltem volna a biológia illetve kémia órákon! Tehát, attól tartok a magyaroknak kollektíven alacsony a NPY szint! Ezen változtatni kellene!

Egy kis kedélyjavító;)

https://www.youtube.com/watch?v=dXR-quLd8C0&feature=related

Szerző: Mucurka  2011.02.21. 19:17 1 komment

Címkék: lélek világ lét filozófia...

A bejegyzés trackback címe:

https://ergosum07.blog.hu/api/trackback/id/tr32677767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismerlek 2011.02.21. 20:41:47

Jóóó... micsoda mélyreható dolog. Vesézd csak ki Shopit:)
websas.hu
süti beállítások módosítása
counter