Egy ideje másról nem hallani, csak a különböző demokráciát követelő felkelésekről.A történelem mindig megismétli önmagát. Ahogy az ember is mindig felteszi a mára már közhelynek számító kérdését: "Miért van ez a szeretetlenség a világban?" Az ember miért nem tud feltétel nélkül szeretni, s egyáltalán mi a feltétel nélküli szeretet? Paulo Coelho szavai jutnak az eszembe:

"- Ezek szerint amellett, hogy elfogadod, amit csinálok, még segíteni is akarsz?
- Igen, Sherine. Akkor is, ha nem értelek, akkor is, ha néha úgy szenvedek, ahogy a Szűzanya szenvedett egész életében, akkor is, ha te nem vagy Jézus Krisztus, de üzeneted van a világ számára. Melletted vagyok, és azt akarom, hogy te győzz."
 
Feltétel nélküli szeretet. Legmagasabb rangú szeretet, az emberi szív legmélyén él és képes betölteni az belső ürességét, így biztonságot ad. Ha a szeretetet "vizsgáljuk", vagy említjük, leginkább érzésként definiáljuk, holott nem utolsó sorban döntés is. Az, hogy szeressek-e valakit az nem attól függ, hogy érzek-e iránta valamit, és nem is attól, hogy ő hogyan viszonyul hozzám, hanem attól, hogy eldöntöm: szeretni fogom. Az igazi szeretet legfőbb értékét az adja meg, hogy a szabad akarati döntésen alapul, és nem egy hirtelen kiváltott emóción. Az érzelmeken nyugvó szeretet azt mondja: "tedd meg ezt, felelj meg ennek az elvárásomnak ahhoz, hogy szeretni tudjalak. Szeress, és akkor én is szeretlek!"Ha a szeretetünknek a döntésünk a fundamentuma, akkor ezt mondhatjuk: "Szeretlek, mert szeretlek"-és itt nincs semmi elvárás, nem kell semmit tenned, csak engedni, hogy szeresselek. Önmagadért szeretlek! Talán így nincs szükség a háborúra sem!!!
 
Szerző: Mucurka  2011.02.21. 22:30 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ergosum07.blog.hu/api/trackback/id/tr212678364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismerlek 2011.02.23. 12:31:28

Csak így tovább! Lenne egy kérésem: ha lehet, akkor a kegyelemről is írjál légyszi! Érdekelne.
websas.hu
süti beállítások módosítása
counter